Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya vesile vermemesi için kapatılmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Not: Haberde adı sabık firma adları ve yangın bapsı fiyatları, salık olarak yazgılmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi emin ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın kapısı Adana münasebetiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Hiç şüphe nanay ki yangın felaketi, sene içinde emanet kaybına ne olan en balaban etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem can hem bile emtia yitirilmesine Yangın Kapısı sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile koca kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve mal kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının spontane kapanması ile bile devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı hummalıya kapanmaktadır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı harbi itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü sektör şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı muhtevain bayağı işlevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Cemiyet arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek sinein tıklayın.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine Yangın Kapısı ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen mimarilabilmekle beraberinde elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi mekân yitirilmesine özlük vermemesi ve elan azca maliyetle işlemin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu Yangın Kapısı Fiyatları kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış bapsı yerine çatı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa içbinası ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna rabıtalı olarak daha ehven olmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *